Mediáció

Mediáció

Ajándék vagy gondoskodás?

2015. augusztus 30. - dr. Vargha Klári

Azon gondolkodtunk egy ismerősömmel, hogy a nők számára miért fontos az ajándék.

Vajon miért szeretnek ajándékot kapni a pasijuktól, barátjuktól, férjüktől?

Arra jutottunk – amellett, hogy természetesen a legtöbb nő szereti az ékszereket, cipőket, ruhákat, vagy bármilyen kis cuki apróságot – hogy az ajándék a szeretet kifejeződése számukra. Egyúttal a gondoskodásé is.

Mert ha egy nő nagyon szeretne valamit, nagyon vágyik rá és erre a pasija megveszi neki, akkor ugye odafigyel rá, nem közömbös számára, szeretné boldognak látni. Vagy legalábbis a nő ezt feltételezi.

Csakhogy ez is lehet csapda. Ugyanis a nő ezt hiszi, de a férfi nem ezért teszi.

Mert ugye hányszor hallunk arról, hogy az asszonynak mindene megvan, megkap mindent, csak nyugton legyen, ne kelljen magyarázkodni, beszélgetni – talán nincs is miről – és aztán kiderül, hogy bizony a férfi már régen máshol keresi és találja meg a boldogságát.

És arról is hallottunk már, hogy vannak férfiak, akik szeretnek, mindenben számíthatunk rájuk, bízhatunk bennük, de nem vesznek ajándékot. Pedig odafigyelnek ránk. Vagy egyszerűen anyagi okok állnak a csecsebecsék meg nem vásárlása mögött.

Szóval a kulcs hölgyeim: a kölcsönös odafigyelés. A pasim akkor lesz elégedett és odafigyelő, ha én is elégedett és odafigyelő vagyok. Az emberi természet általában olyan, hogy a jót jóval viszonozza.

De ha mindez igaz, akkor se várjunk el bármit a szeretett férfitól, hiszen lehet, hogy nem tudja megtenni, vagy nincs rá módja. És főleg ne kezdjünk el emiatt dühöngeni, veszekedni, vitatkozni. Lehet, hogy hihetetlen, de sokszor hangzik el egy-egy párkapcsolati beszélgetésnél, hogy: „Nem szeret, mert sosem gondol rám, nem vesz nekem semmit.”

És mi az oka annak, hogy ezt hiszi egy nő?
Mert sosem beszélték meg a párjával, hogy melyiküknek mit jelent az ajándékozás és hogyan áll ehhez a kérdéshez.

Kommunikáció – enélkül nem fejlődik egy kapcsolat.

De mindenre van megoldás. Javíthatjátok a kommunikációtokat!

A mediációról, a konfliktuskezelési módszerről, mely a kommunikációtokat is javíthatja, hasznos információkat találsz a www.medmediator.hu oldalon.

Jellemzően a párkapcsolati, családi, munkahelyi konfliktusokról, mint leggyakrabban előforduló konfliktusokról olvashatsz itt.

Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet, keress meg!

Ha további kérdésed van, tedd fel a weboldalamon e-mailben!

 

klari.JPGDr. Vargha Klára
mediátor
www.medmediator.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://medmediator.blog.hu/api/trackback/id/tr977746416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása